Πώς να: Περιορίσετε την Πρόσβαση στον Πίνακα Διαχείρισης
- Στο διαχειριστικό πάνελ, μεταβείτε στο Πρόσθετα → Διαχείριση προσθέτων.
- Ενεργοποιήστε το πρόσθετο Access restrictions στην καρτέλα Εγκατεστημένα πρόσθετα (αλλάξτε την κατάστασή του σε Ενεργό).
Εάν δεν βλέπετε το πρόσθετο στην καρτέλα Εγκατεστημένα πρόσθετα, εγκαταστήστε το πρώτα στην καρτέλα Περιήγηση όλων των διαθέσιμων προσθέτων.
- Κάντε κλικ στο όνομα του προσθέτου.
- Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Να επιτρέπεται η σύνδεση στην περιοχή διαχείρισης μόνο από καθορισμένες IP διευθύνσεις στην ενότητα Ρυθμίσεις περιοχής διαχειριστή και κάντε κλικ στο Αποθήκευση.
Για να καθορίσετε τις IP διευθύνσεις:
- Ανανεώστε τη σελίδα μετά την ενεργοποίηση του προσθέτου και μεταβείτε στο Πρόσθετα → Access restrictions. Ανοίξτε την καρτέλα Administration panel.
- Κάντε κλικ στο κουμπί + στα δεξιά για να προσθέσετε IP διευθύνσεις.
- Στα πεδία IP από και IP έως εισάγετε την πρώτη και την τελευταία IP διεύθυνση του διαστήματος IP διευθύνσεων, για το οποίο θα επιτρέπεται η πρόσβαση στο διαχειριστικό πάνελ.
Η IP διεύθυνση του διαχειριστή αποθηκεύεται αυτόματα στην ενότητα Administration panel.
- Μεταβείτε στο Πρόσθετα → Διαχείριση προσθέτων και κάντε κλικ στο όνομα του προσθέτου Access restrictions για να συνεχίσετε την επεξεργασία του.
- Αποκλεισμός IP μετά από έναν αριθμό ανεπιτυχών προσπαθειών — επιλέξτε εάν θέλετε να αρνηθείτε οποιεσδήποτε περαιτέρω προσπάθειες σύνδεσης.
Ο αριθμός των δυνατών προσπαθειών θα πρέπει να καθοριστεί παρακάτω και οι προσπάθειες πρέπει να γίνουν εντός της περιόδου που ορίστηκε στο πεδίο Χρόνος μεταξύ ανεπιτυχών προσπαθειών σύνδεσης.
- Αριθμός ανεπιτυχών προσπαθειών — καθορίστε πόσες ανεπιτυχείς προσπάθειες σύνδεσης μπορούν να γίνουν πριν να αποκλειστεί η IP διεύθυνση του χρήστη.
- Χρόνος μεταξύ ανεπιτυχών προσπαθειών σύνδεσης — καθορίστε την περίοδο εντός της οποίας μπορούν να γίνουν προσπάθειες σύνδεσης.
- Χρόνος για τον οποίο θα πρέπει να αποκλειστεί η IP — καθορίστε για πόσο καιρό θα αποκλειστεί η IP διεύθυνση μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες σύνδεσης.
- Κάντε κλικ στο Αποθήκευση.